EEN RETRAITE IS GEEN LIFESAVER

Sharon Calis - Beste retraites in eigen land

Ik herinner het nog als de dag van gisteren. Mijn eerste retraite. Buiten mijn comfortzone was het zeker! Een groep vreemde mensen en wat we precies zouden gaan doen was me ook niet duidelijk. Het bleek uiteindelijk allemaal toegankelijker dan ik op voorhand dacht. Deze bijzondere eerste ervaring heeft mij er uiteindelijk toe gebracht om zelf ook retraites te gaan organiseren.

 

Op retraite gaan is vandaag de dag niet meer dan normaal. De manager, zelfstandig ondernemer, coach, consultant en technicus, uiteindelijk hebben we allemaal af en toe een beetje reflectie nodig.

 

Tegenwoordig ontdekt een groeiend aantal mensen de immense voordelen van het nemen van vrije tijd door op retraite te gaan. Onze rol als professionals is om een heldere geest te houden, patronen te identificeren, vooruit te denken en de mensen om ons heen te koesteren. Om dit te doen, moeten we niet alleen onze hersenen opruimen, maar we moeten ook emotioneel in balans en energetisch geladen zijn. 

 

Onze aandacht wordt voortdurend opgeëist, zowel op kantoor als thuis. Onze apparaten houden ons 24 uur per dag verbonden en alert. We verbinden ons elke minuut met onze families, onze bazen, onze collega’s en sociale leven. De tijd die overblijft, wordt besteed aan slapen, eten en reizen. Helaas hebben we vaak niet het gevoel dat we recht hebben op zinvolle persoonlijke tijd (en ik reken het crashen voor de tv niet als zinvol).

 

Een retraite (het Natuurlijk Retraite), hoe kort ook, geven ons de broodnodige ruimte om perspectief in ons leven te brengen, opnieuw te kalibreren en te zien wat er echt toe doet. We komen terug van een retraite met een duidelijk gevoel van richting en vernieuwde energie.